STRATEGIA ?

Julkaistu

STRATEGIA ?

Tuo sana joka saa jo pelkästään sanana meidät joko irvistämään tai ihmettelemään, että mitä se edes oikeastaan tarkoittaa ? 

Eikä se mikään ihme ole. Usein strategioista puhutaan pelkästään yrityksen ylimmässä johdossa ja niistä tehdään helposti liian yleisiä, hienoja ja monimutkaisia. 

Monestikaan strategioilla ei ole edes mitään tekemistä yrityksen arjen kanssa. Ne tuntuvat sanoittavan vain sen mitä yritys ei todellakaan ole (vaikka haluaisivat olla) kuin sen mitä aidosti ovat. 

Strategia saatetaan myös sekoittaa tavoitteisiin ja niistä saatetaan puhua samana asiana. Strategia on konkreettisia tekoja asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tavoitteet ovat haluttuja tiloja, ja strategia kertoo ne keinot, joilla tavoitteisiin päästään.

Strategian pitäisi olla:

  • jotain sellaista mitä meissä jo on, mutta mitä emme ole osanneet pukea sanoiksi ja tuoda esille
  • yrityksen todellisiin arvoihin perustuva
  • jotain mikä tuntuu omalta ja antaa meille varmuutta tehdä asioita rohkeasti omalla tyylillämme ja vahvuuksillamme
  • se punainen lanka, johon aina palata ja joka inspiroi ja motivoi tekemään asioita
  • jotain, joka auttaa kasvamaan ei pienentymään

Viimeisenä sen pitäisi olla yrittäjää ja yritystä rajoittava ja pakottava tietyn ”kaikissa muissakin yrityksissä toimii” kaavalla tehty hieno ja monimutkainen strategia (haave suunnitelma), joka on kaukana todellisuudesta. 

Tavoitteenani on auttaa yrityksiä rakentamaan uudenlainen, omanlainen strategia, joka perustuu siihen, että se tuntuu hyvältä. Sellaiselta, että sitä on ihan oikeasti inspiroivaa ja helppoa noudattaa ja jonka avulla pääsee innostuneena markkinoimaan ja kehittämään yrityksen brändiä. Joka taas kasvattaa automaattisesti yrityksen tulosta. 

Millainen mielikuva sinulla on tai oli sanasta strategia ? 

https://www.bemsdesignstudio.com/#palvelut Varaa linkin kautta tapaaminen, niin tutustutaan! Odotan innolla, että päästään rakentamaan sinunkin yrityksellesi innostava, selkeä, järkevä ja ennenkaikkea toteutettavissa oleva brändistrategia.

– Brianna

https://www.linkedin.com/in/brianna-m%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4-9349a8171/